header-seminar-academy-juni2024

Seminar Opleiden en Ontwikkelen

Hoe faciliteer en stimuleer je als werkgever een leven lang leren?

25 juni 2024

Hoe faciliteer en stimuleer je als werkgever een leven lang leren?

Op 25 juni a.s. organiseert Visma | Raet in de prachtige bosrijke omgeving van Leerhotel Het Klooster aan de rand van Amersfoort een seminar over hoe je als werkgever een leven lang leren voor je medewerkers faciliteert en stimuleert. 

Hoe zorg je als organisatie dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen? We kijken hiernaar vanuit Wet- en Regelgeving perspectief, maar ook vanuit generatieperspectief. En hoe werkt het in de praktijk? Hoe hebben klanten van Visma | Raet het leren in hun organisatie geregeld? 's Heerenloo en Kamer van Koophandel vertellen hun verhaal. 

Onze dagvoorzitter, Commercial Director Erik Weits, presenteert een mooi en interessant programma met onder andere:

Wet- en Regelgeving

fred

Fred Asbroek | Kennismanager Wet- en regelgeving

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Dat is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met maatregelen, experimenten en regelingen moedigt de overheid het ontwikkelen tijdens de loopbaan aan. Maar welke wettelijke regelingen zijn er, wat is het belang hiervan en hoe geef je die vorm binnen  je organisatie? 

Generatieleren

marjolein-risseeuw-1

Marjolein Risseeuw | Generatiestrateeg & organisatie-adviseur

Als we een leven lang blijven ontwikkelen, dan raakt dit verschillende generaties op de werkvloer. Wat zijn dan hun kenmerken en hoe leren zij? En wat zijn de verschillende leerbehoeftes van de diverse generaties? Wat kun je als organisatie hierin betekenen?  En wat kunnen wij leren van collega’s van andere generaties? Tevens verzorgt Marjolein Risseeuw het generatie leercafé, waarin we op een actieve wijze met behulp van het generatiespel o.a. leervoorkeuren en omgevingen ontdekken. Waarom leert de ene collega vooral van Youtube of livestreams en werkt de andere collega vooral graag met Google of LinkedIn?

Klantervaringen

kvk-sheerenloo-1
Monique Beem & Ramon de Groot | ‘s Heeren Loo en Klaas Schouwstra | Kamer van Koophandel

We hebben twee enthousiaste klanten, Klaas Schouwstra van Kamer van Koophandel (overheidsmarkt) en Monique Beem en Ramon de Groot van 's Heeren Loo (zorgmarkt), bereid gevonden hun visie en ervaring met ons te delen als het gaat om het opleiden van hun medewerkers, waar moeten ze aan voldoen, hoe hebben ze dit ingericht, hoe de praktische vertaling naar de praktijk is en hoe zij omgaan met de verschillende generaties op de werkvloer. 

Lessons learned rondom implementaties van LMS

sonja-brouwer

Sonja Brouwer | Senior Projectmanager en Changemanager Visma | Raet

De implementatie van een LMS  (Learning Management Systeem) staat niet op zichzelf. Het LMS is ondersteunend aan het beleid en de processen binnen de organisatie. Hierdoor komt er bij de implementatie ook een stuk verandermanagement om de hoek kijken. Sonja neemt ons mee in lessons learned rondom implementaties.

Praktische informatie

Datum
25 juni  van 9.30 - 16.00 uur, vanaf 09.00 uur staat koffie/thee met wat lekkers voor je klaar.

Locatie
Conferentiecentrum Leerhotel het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort

Prijs
6 credits of 686 euro (excl. btw)

Doelgroep
Dit seminar is bedoeld voor HR Managers, HR Directeuren,  HR Adviseurs, Managers bedrijfsvoering en iedereen die op actieve wijze betrokken is bij het beleid rondom Opleidingen. 

grip-op-loonkosten-info

Aanmelden voor het seminar

Je kan je inschrijven voor dit seminar via de catalogus van het leerportaal van de Visma Raet Academy. Heb je nog geen account, dan kun je gratis een account aanmaken, waarna je je kunt inschrijven. Als je voor de eerste keer gaat inloggen, wordt er automatisch een Mijn Visma Raet-account aangemaakt. Het leerportaal kun je na activeren openen via de Mijn Academy-tegel binnen Mijn Visma Raet. Klik vervolgens op Catalogus, zoek naar Seminar Opleiden en Ontwikkelen: Hoe faciliteer en stimuleer je als werkgever een leven lang leren?, open het Seminar door te klikken op de tegel Seminar Opleiden en Ontwikkelen: Hoe faciliteer en stimuleer je als werkgever een leven lang leren? en schrijf je in via de knop Inschrijven.

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief