Benchmark mockup zorg en overheid

De belangrijkste inzichten voor de HR-agenda van 2024

De verder oplopende personeelstekorten blijven het grootste hoofdpijndossier van de meeste werkgevers in Nederland. Bijna vanzelfsprekend dus prijken werving en selectie weer bovenaan op de HR-agenda dit jaar. Wel groeit het besef dat je met nieuwe medewerkers alleen het probleem niet oplost. De achterdeur zit gelukkig steeds vaker op de knip en organisaties investeren intensief in de ontwikkeling van hun medewerkers en leren van exitgesprekken om verbeteringen door te voeren. Ook het besef dat moderne technologie en nieuwe manieren van werken kan bijdragen aan een verlaging van de werkdruk neemt toe. Toch wordt er zowel in de zorg als de overheid nog weinig gedaan met Artificial Intelligence (AI) en is er ruimte om met behulp van data analytics betere beslissingen te nemen.

HR Benchmark 2024

In deze HR Benchmark krijg je inzicht in de HR-trends en uitdagingen van 2024 aan de hand  van de employee journey. Waar lopen bestuurders, leidinggevenden, professionals en medewerkers tegenaan in de verschillende fases van de werknemersreis? En wat speelt er bij onze klanten? Hoe kijken zij aan tegen het personeelstekort en waar zien zij mogelijke alternatieven?

1. HR-aandachtsgebieden

2. Werving op een krappe arbeidsmarkt
Employer branding
Werving en selectie
Oplossingen voor personeelstekorten
Onboarding

3. Gebruik van tools en technologie
HR-software
Digitalisering van processen
People analytics

4. Bouwen aan een duurzame werkgevers-werknemersrelatie
Werkgeluk
Het goede gesprek
Offboarding

Download de HR Benchmark 2024 en lees hoe jouw vakgenoten hun HR-beleid vormgeven waardoor het bijdraagt aan zowel de kwaliteit van de dienstverlening als goed werkgeverschap.

Met bijdragen van onder meer:

Vraag nu de HR Benchmark aan

Als je je gegevens achterlaat in bijgaand formulier ontvang je direct de benchmark. Je kan zelf eenvoudig de keuze maken of je de Benchmark Overheid of Benchmark Zorg wilt ontvangen.