banner_gemeente-staphorst

Klantverhaal:
Gemeente Staphorst en
Zwartewaterland

"Meer tijd over voor advisering met Youforce"

Interview met

Gemeente Staphorst en Zwartewaterland

Heleen van Dieren
Personeelsadviseur

Margje Slager
Personeelsconsulent

Case in het kort

Met de Youforce-software van Raet hebben gemeente Zwartewaterland en gemeente Staphorst meer regie op verzuim en houden de personeelsadviseurs meer tijd over voor advisering.

Producten in deze case

Verzuim
Management

Informatie van de gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst is een uitgestrekte plattelandsgemeente gelegen in de provincie Overijssel, tussen de provinciehoofdplaats Zwolle en de grens met Drenthe. Het aantal inwoners bedraagt ruim 16.100. Zo'n 35% van de bevolking is jonger dan 29 jaar, daarmee is Staphorst een van de jongste gemeenten van Nederland. Staphorst is een ontwikkelgerichte gemeente met een compleet voorzieningenniveau en veel bedrijvigheid. 

Meer overzicht en regie

Met het verzuim in eigen beheer willen gemeente Staphorst en de gemeente Zwartewaterland meer regie krijgen op verzuim. Dankzij de ondersteuning van de Youforce-software van Visma | Raet hebben leidinggevenden en de afdeling P&O het gewenste totaaloverzicht over verzuim. Een kwaliteitsslag en tijdwinst voor beide gemeenten.

"Voorheen hadden we alleen inzicht in kleine onderdelen van het verzuim. We wilden meer overzicht en regie." 

"Dit is echte winst, want voorheen hadden we enkel inzicht in kleine onderdelen van het verzuim", aldus Margje Slager. Heleen van Dieren: "Leidinggevenden voelen zich nu ook meer verantwoordelijk. Voorheen werd er een ziekmelding gedaan bij onze afdeling en deed personeelszaken de verwerking. Nu blijven ze betrokken en hebben ze op ieder moment overzicht op het verzuim van hun medewerkers."

 

Zelf de regie in handen

De gemeenten zijn samen opgetrokken in de keuze voor Youforce. Margje Slager: "We zitten, samen met enkele andere gemeenten, in een werkgroep over arbodienstverlening. Voor ons werd al snel duidelijk dat meer regie alleen bereikt kon worden wanneer we zelf het beheer in handen namen. Met Youforce hebben we hiervoor de juiste oplossing in handen."

 
gemeente-staphorst-customer

"Visma|Raet heeft een demonstratie gegeven aan leidinggevenden. Zij waren daar meteen enthousiast over." 

Managers van beide organisaties waren vrijwel direct enthousiast over de invoer. "Visma | Raet heeft een demonstratie gegeven aan alle leidinggevenden. Ze waren erg enthousiast over hetgeen ze hadden gezien", vertelt Margje Slager. Ook ziet ze dat de bedrijfsarts, die bij beide gemeenten werkt, positief is over de mogelijkheden. "Ze heeft nu alle gegevens die ze nodig heeft. Het is niet meer nodig om fysieke dossiers mee te nemen."

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Informatie van de gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland in de IJsseldelta heeft 22.000 inwoners en bestaat uit een handvol klein en 3 grotere kernen: Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Gemeenschappen met karakter, waar men respect heeft voor elkaar. Gezamenlijk hebben zij een bloeiend bedrijfsleven, toenemen toerisme en gedegen plannen voor nieuwe woningen en bedrijven. Belangrijk is het behoud van evenwicht tussen ecologie in water en land, wonen en werken en duurzaamheid. Even zo vele uitdagingen aan bestuur en ambtenaren van deze gemeente, die gelegen is in een prachtig water- en natuurrijk gebied. Bij de gemeente Zwartewaterland werken 153 mensen.

Meer tijd voor advisering

De gemeenten Zwartewaterland en Staphorst hebben respectievelijk 164 en 153 medewerkers. "Voor gemeenten met onze omvang heeft Youforce ook enorme voordelen. Wij hebben niet, zoals bij grote gemeenten, meerdere personen die zich kunnen richten op de re-integratie van personeel. Maar door de tijdwinst die we behalen doordat we geen ziekmeldingen meer hoeven over te typen of lijstjes hoeven uit te draaien, hebben we de tijd om ons te richten op lastige casussen en de leidinggevenden hierover van advies te voorzien", aldus Heleen van Dieren.

"Door de geboekte tijdswinst hebben we meer tijd oms ons te richten op lastige casussen en leidinggevenden hierover te adviseren." 

De gemeenten zien ook de voordelen voor de toekomst. Heleen van Dieren: "Managers en medewerkers willen eigen regie en hier springt Youforce goed op in. Alles kan online, er zijn zelfs mogelijkheden om via de smartphone in te loggen. Dat zijn ontwikkelingen die nu heel actueel zijn."

meer-dan-150-partners

Meer weten?

Wil je graag meer weten wat Visma | Raet voor jou kan betekenen?  

 

Neem contact op