verzuim-header

Verzuim management

Verzuimprotocol volledig geïntegreerd en ondersteund

Eigen regie op verzuim voeren

Gezonde medewerkers zijn de drijvende kracht in jouw organisatie. Een goed verzuimbeleid helpt daarbij. Maar mocht een medewerker toch ziek worden en het verzuim is langdurig of terugkerend, dan heeft iedereen belang bij een snelle terugkeer. Gezamenlijke regie op het re-integratieproces is hierbij cruciaal. Maar hoe houd je regie op de uitvoering?

Met onze Verzuim Management software ben je in staat eigen regie op verzuim te voeren en helpt daarmee grip op verzuim te versterken en productiviteitsverlies te beperken. Bovendien hoef je minder gebruik te maken van de arbodienst en verlaag je de kosten voor vervanging.

Voordelen Verzuim management software

Voordelen

  • Meer controle op verzuimkosten

  • Minder afhankelijk van arbodienst

  • Besparing op kosten voor vervanging

  • Efficiënter verzuimproces

  • Aandacht voor preventie

  • Begeleiding bij dossieropbouw

  • Zieke medewerker heeft zelf meer regie en blijft betrokken

  • Afgeschermde dossiers voor arbodienst

  • Volledige integratie met HR-software

verzuim-voordelen
verzuim-cta

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze Verzuim management software, vraag dan vrijblijvend een demo aan.

Demo aanvragen

“We hebben al jaren een laag ziekteverzuimpercentage en dat willen we graag zo houden. E-HRM van Visma | Raet helpt daarbij.”

“Leidinggevenden vinden het belangrijk om de controle te houden over hun zieke medewerkers en de geplande interventies. De software van Visma | Raet helpt hier aanzienlijk bij.”

Functionaliteiten Verzuim Management

Verzuimprotocol volledig geïntegreerd

Na het vastleggen van de ziekmelding (door HR, leidinggevende of de medewerker zelf) wordt het verzuimprotocol opgestart. Dit houdt in dat alles wat jouw organisatie doet binnen een verzuimproces, wordt klaargezet in taken. Het protocol bestaat uit Wet Verbetering Poortwachter (WVP) taken plus interne taken. Denk aan het sturen van een fruitmand, een tweewekelijkse belactie of terugkoppeling van de bedrijfsarts.

Volledig workflow-gestuurd verzuimmanagement

Het verzuimprotocol is volledig workflow-gestuurd. De Verzuim Management software weet precies wat wanneer moet gebeuren. Alle betrokken partijen (casemanager, P&O, bedrijfsarts etc.) krijgen hun specifieke taken op de actielijst. Zo wordt de casemanager aangespoord een plan van aanpak te maken en de bedrijfsarts moet de medewerker uitnodigen voor het spreekuur.

Grip op het proces en optimale controle

De Verzuim Management software weet op basis van de verzuimprotocollen precies wat je in welke situatie doet. Door de gedetailleerde invulling van het protocol kan je ook nauwgezet sturen en bewaken. Als een Plan van Aanpak te laat dreigt te worden gemaakt, krijg je als bewaker automatisch een signaal.

Bespaar op boetes en verdien op subsidies

Door de goede controle en bewaking van de software loopt het proces op rolletjes. Doordat je volledig voldoet aan de eisen die het UWV stelt aan ziekteverzuim, ontvang je geen boetes. Daarnaast benut de Verzuim Management software automatisch subsidiebronnen zoals de No Risk Polis en het vangnet.

Bespaar tijd door koppeling met UWV en Arbodienst

De Verzuim Management software stuurt automatisch meldingen naar de arbodienst en het UWV. Met name de koppeling met het UWV scheelt veel tijd. Het invullen van papieren formulieren is tenslotte verleden tijd met de inzet van HRM-systemen.

Medewerker Verzuim Management

Vanuit Medewerker Verzuim Management heeft de medewerker  toegang tot zijn re-integratiedossier. Medewerkers kunnen daarmee vanuit de Youforce App of via Mijn Youforce direct participeren in hun eigen re-integratieproces. Als werkgever heb je de controle welke informatie gedeeld wordt met de werknemer (met inachtneming van de wet- en regelgeving omtrent verzuim).

Verzuimcijfers altijd up to date

De belangrijkste ken- en stuurgetallen worden getoond in het verzuimdashboard. Zo kan je op een eenvoudige manier de actuele stand van zaken binnen jouw organisatie of afdeling inzichtelijk maken. Daarnaast is er een groot aantal verzuimrapportages beschikbaar. De betrokken partijen kunnen deze informatie zelf halen, je hoeft dit niet meer te brengen.

Samenwerking met Arbodiensten

Wij hebben een nauwe samenwerking met vele Arbodiensten.

Wil je graag alle samenwerkingen zien? Bekijk dan onze partnerpagina.

Bakje koffie doen?

Wil je graag meer weten over onze Verzuim management Software? Vul dan bijgaand formulier in, wij gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we jouw HR-leven gemakkelijker kunnen maken.