banner_in-12-stappen-voldoen-aan-de-nieuwe-privacywet

Privacywet

In 12 stappen voldoen aan de nieuwe wet

Privacywet

Vanaf 25 mei 2018 geldt nog maar één privacywet in de hele EU: de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft consequenties voor alle organisaties die persoonsgegevens opslaan en verwerken.

Deze paper beschrijft stap voor stap hoe werkgevers aan de nieuwe privacywet kunnen voldoen.

Als werkgever voldoen aan de nieuwe privacywet

Wat betekent de nieuwe privacywet voor werkgevers? Welke stappen moeten zij nemen om te voldoen aan deze nieuwe privacywet? Begin door zorgvuldig in kaart te brengen welke persoonsgegevens de organisatie momenteel verwerkt en op welke manier.

Bepaal vervolgens van elke verwerking van persoonsgegevens of die noodzakelijk is. Richt verwerkingsprocessen van persoonsgegevens zo in dat zo min mogelijk persoonsgegevens worden verwerkt, zo min mogelijk personen er toegang toe hebben en de gegevens zo kort mogelijk worden bewaard. Meer lezen? Download de whitepaper met daarin het volledige stappenplan hierboven.


Serie privacywetgeving whitepapers

Dit is de tweede whitepaper in een serie van drie over de vernieuwde privacywetgeving. In de eerste whitepaper kun je lezen wat de vijf belangrijkste wijzigingen zijn in de nieuwe privacy-wet. In de derde whitepaper lees je welke wijzigingen optreden als gevolg van de vernieuwde meldplicht datalekken en hoe jouw organisatie zich hierop kan voorbereiden.

Download de whitepaper

Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief