header-webinar-verlof-april2024

Webinar Verlof: een complexe materie

25 april 2024: 09.30 - 15.00

Op 25 april 2024 organiseren wij in samenwerking met 2Xplain het webinar 'verlof: een complexe materie'.

Bij het woord verlof denken veel mensen al snel aan vakantie. En dat is natuurlijk niet heel gek. Toch zijn er nog heel veel andere soorten verlof waar een werkgever regelmatig mee te maken krijgt. Denk maar eens aan calamiteitenverlof, ouderschapsverlof of bijzonder verlof.

Sommige verlofsoorten zijn betaald door de werkgever zoals het calamiteitenverlof en het kortdurend zorgverlof. Er zijn ook andere vormen: zwangerschaps- en bevallingsverlof, adoptie- en pleegzorgverlof, aanvullend geboorteverlof, ouderschapsverlof en langdurig zorgverlof. Die worden dan weer soms geheel, soms gedeeltelijk en soms niet vergoed door het UWV. En moeten in sommige gevallen dan ook nog aangevuld worden door de werkgever.

Niet alleen de betaling of de vergoeding verschilt per soort verlof. Ook de verlof grondslagen, de vakantieopbouw tijdens verlof, de aanvraagprocedures, de weigergronden en de opnametermijnen zijn telkens weer anders.

In dit webinar leiden wij je door deze jungle van verlofsoorten, zodat je precies op de hoogte bent van alle wet- en regelgeving. We gaan het hebben over de praktijk, hoe vraag je het aan en hoe registreer je het? Maar we slaan ook de brug naar de salarisverwerking. Hoe verwerken we de doorbetaling en uitkering van het UWV in de loonadministratie en wat komt daarbij kijken? 

Wil jij ook inzicht en overzicht in de belangrijkste bestaande verlofregelingen? Volg dan dit webinar dat we op 25 april 2024 samen met 2Xplain verzorgen! ‘s Ochtends nemen we alle regelingen door, in de middag gaan we lekker praktisch aan de slag met de oplossingen in Youforce.

Dit webinar is bedoeld voor

HR - en payroll professionals maar ook directeuren bedrijfsvoering en managers HR en Payroll zijn van harte welkom. Dit webinar is zowel geschikt voor beleidsmakers als uitvoerders.

Programma

09.30 - 12.30 uur     Verlofregelingen door Sean Schotsman van 2Xplain 
12.30 - 13.30 uur     Pauze
13.30 - 15.00 uur    Inrichting in en gebruik van Youforce door Wim Ophoff, Team Manager Consulting Payroll Visma | Raet & Amber Koelewijn, HRM-consultant Visma | Raet 


Na afloop van dit webinar

 • Weet je het onderscheid tussen de verschillende verloftypes.
  • Standaard verlof (wettelijk, bovenwettelijk, ADV, vervaldata etc)
  • Bijzonder verlof
  • WAZO verlof (zwangerschap, geboorte, ouderschap, aanvulling vanuit CAO gemeente)
 • Weet je waarom deze regelingen voor jouw organisatie belangrijk zijn.
 • Ken je alle rechten en plichten rondom de verschillende verlofsoorten.
 • Weet je hoe je om moet gaan met de aanvraag van verlof en het registreren van de opname.
 • Weet je hoe je de diverse soorten verlof het beste kan verwerken in Youforce.
 • Kun je als HR professional de consequentie voor iedere medewerker inzichtelijk maken.
 • Kun je de uitkeringen van het UWV voor de verschillende verlofsoorten berekenen en ben je in staat de uitkeringen van het UWV te begrijpen.

Praktische informatie

Duur & Tijd
25 april van 09.30 - 15.00 uur

Prijs
395 euro exclusief btw of 4 credits

NIRPA PE punten
Dit webinar is geaccrediteerd door het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) met 45 PE punten (15 punten scholing - overige kennis en vaardigheden en 30 punten scholing Wet- en regelgeving). Als je het webinar LIVE bijwoont én je hebt van ons een deelnamebevestiging gekregen na afloop van het webinar, kun je bij het NIRPA PE-punten krijgen. Als je het webinar niet LIVE volgt, maar terugkijkt, ontvang je conform de richtlijnen van het NIRPA geen punten.

grip-op-loonkosten-info

Aanmelden voor het webinar

Je kan je inschrijven voor dit webinar via de catalogus van het leerportaal van de Visma Raet Academy. Heb je nog geen account, dan kun je gratis een account aanmaken, waarna je je kunt inschrijven. Als je voor de eerste keer gaat inloggen, wordt er automatisch een Mijn Visma Raet-account aangemaakt. Het leerportaal kun je na activeren openen via de Mijn Academy-tegel binnen Mijn Visma Raet. Klik vervolgens op Catalogus, zoek naar Verlof: een complexe materie, open het webinar door te klikken op de tegel Verlof: een complexe materie en schrijf je in via de knop Inschrijven.

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief