hoeveel-levert-extra-werken-op

Hoeveel levert vier uur extra werken op?

Medewerkers willen graag weten wat zij gaan verdienen wanneer ze bijvoorbeeld vier uur per week meer of minder gaan werken. Hoe handig is het dan als de medewerker dit zelf kan berekenen

Zorgen over de arbeidsmarktkrapte in de zorg

Er gaat geen week voorbij of je ziet of hoort in het nieuws over het groeiende personeelstekort in de zorgsector. De verwachting is dat het tekort de komende jaren alleen maar verder zal stijgen. In onderstaande tabel, afkomstig uit de brief Nieuw arbeidsmarktprognose zorg en welzijn van de minister voor Langdurige Zorg en Sport,  wordt dit extra duidelijk.

tabel-salarissimulator

Tekort zorgmedewerkers terugdringen

Vanuit de overheid en de zorgsector zelf zijn al veel onderzoeken en analyses uitgevoerd om het tekort aan arbeidskrachten terug te dringen. Zo wordt onder andere gedacht aan het (om)scholen van medewerkers, robotisering van zorgtaken en (ont)regel de zorg.

In het rapport Waardevol werk: publieke dienstverlening onder druk van de Sociaal Economische Raad (SER) staan een aantal oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt.  Een van de oplossingen die in dit rapport gepresenteerd wordt, is het verhogen van de contractomvang van medewerkers. Het is immers een feit dat er in de zorgsector veel parttime gewerkt wordt. Zo is de contractgrootte van zorgmedewerkers gemiddeld 24,5 uur per week. Maar liefst de helft van de medewerkers heeft een contract van minder dan 25 uur per week (CBS, 2021).

Het verhogen van de contractomvang van een medewerker is makkelijker gezegd dan gedaan. Er spelen nogal wat factoren mee die invloed hebben of een medewerker wel/geen contractuitbreiding wilt. Denk hierbij aan roostering, werk-privébalans, werkplezier en beloning.

Wat verdien ik als ik meer ga werken?

Een medewerker die overweegt om meer uren per week te gaan werken, wil uiteraard weten wat dit met zijn nettosalaris doet. Hiervoor kunnen ze bij  de salarisadministratie een verzoek doen voor  een proefberekening, maar daar kan wat tijd overheen gaan (door drukte). Een andere optie is om de bruto netto app in te vullen, maar dit is vrij complex door alle gegevens die ingevuld moeten worden om tot een juiste berekening te komen.

Visma | Raet helpt medewerkers graag om zelf het salaris te kunnen berekenen in Mijn Youforce en de Youforce app. Hiermee krijgt een medewerker niet alleen eenvoudig inzicht in het nieuwe netto salaris, maar ziet hij ook direct het verschil met het huidige salaris. Hiervoor hoeft de medewerker geen gegevens in te vullen, omdat deze gegevens al bekend zijn in Mijn Youforce. 

Wil je ook dat jouw medewerkers zelf hun salaris kunnen berekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

afbeelding-yf-salarissimulator

Vijf voordelen van zelf het salaris berekenen

  1. Medewerkers hebben direct inzicht in het nieuwe netto salaris;
  2. Medewerkers zien meteen hoeveel het meer is t.o.v. het huidige salaris;
  3. Laagdrempelige en correct manier van berekenen;
  4. Bespaart tijd voor medewerkers en personeel- en salarisadministratie;
  5. Het nieuwe salaris wordt altijd berekend met de laatste stand die bekend is binnen de Payroll van Mijn Youforce.


Eenvoudig activeren van ‘Salaris berekenen’

Wil je ook dat jouw medewerkers zelf hun salaris kunnen berekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

Recente artikelen:

Prinsjesdag 2024

Ontdek hoe klanten de software en services van Visma | Raet gebruiken. Onze software wordt binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Kies jouw branche of

Lees meer
Zo krijg je blije en betrokken ...

Ontdek hoe klanten de software en services van Visma | Raet gebruiken. Onze software wordt binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Kies jouw branche of

Lees meer
Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief