header-creapower-logo-2

Visma|Raet's MVO

Programma 'Helping Hands' ondersteunt
Stichting CreaPower

Programma 'Helping Hands'

Het Visma | Raet Helping Hands programma stimuleert de collega's om een sociale bijdrage te leveren aan de maatschappij en ondersteunt dit met een financiële bijdrage én vrije tijd. Met Helping Hands is het de bedoeling om zelf actief aan de slag te gaan en je daarbij in te zetten voor een ander door vrijwilligersactiviteiten te doen. Is de tuin van een verzorgingstehuis toe aan onderhoud? Kan het computernetwerk van een school wel een update gebruiken? Of wordt er een sportdag voor vluchtelingen georganiseerd? Steek de handen uit de mouwen en biedt een helpende hand!

Onze collega Jos Ruitenbeek, Product Line Manager, is medeoprichter van Stichting CreaPower; een stichting met als missie om je creativiteit belangeloos in te zetten voor anderen.

Creatief bezig voor het goede doel

Ieder jaar organiseert Jos samen met haar stichting een CreaPower marathon. Tijdens deze marathon gaan een flink aantal creatievelingen, uit het hele land, waaronder een aantal collega’s van Visma | Raet, van 10 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds aan de slag voor een goed doel. Jos zorgt er altijd voor dat iemand van het goede doel aanwezig is om te vertellen over wat ze doen en wat het effect is voor degene voor wie ze aan de slag gaan.

Elke marathon zoeken ze een of meerdere goede doelen om te ondersteunen. Zo hebben ze onder andere inktvisjes knuffeltjes gemaakt voor couveuse kindjes in diverse ziekenhuizen in Nederland. Voor de wat oudere patiëntjes zijn er sondevoedingpakket en chemomutsjes genaaid. Stichting Orange Love zorgt er dan voor dat deze terechtkomen bij de juiste afdelingen van het WKZ en het Prinses Máxima Centrum. “Kinderen mogen zelf iets uitkiezen en zoiets kleins vergroot enorm hun zelfvertrouwen”, aldus Jos.

Ook zijn er stoffen vlaggenlijnen gemaakt voor in de verjaardagsbox voor kinderen die opgroeien in armoede. Deze zijn meteen duurzaam en kunnen dus meerdere jaren gebruikt worden. Stichting Hartendekens zorgt voor dekens voor kinderen die bijvoorbeeld een gezinslid zijn verloren. De CreaPower vrijwilligers haken zogenoemde ‘grannies’ (gehaakte vierkante lapjes) waarmee andere vrijwilligers ze samenstellen tot mooie dekens. Nog een mooi voorbeeld is het naaien van babykleding voor Stichting Babyspullen. Zij stellen boxen samen voor aanstaande ouders die het niet breed hebben. In totaal heeft Stichting CreaPower gedurende haar tienjarig bestaan zo’n 6000 creaties gemaakt voor allerlei soorten goede doelen.

image-creapower-3

Zonder hulp van buitenaf geen Stichting CreaPower

Stichting CreaPower draait volledig op vrijwilligers en donaties. Zo’n marathon is niet succesvol zonder hulp van buitenaf. Gelukkig heeft Jos inmiddels een heel netwerk om zich heen dat haar helpt met de CreaPower marathon. Zo mogen ze bijvoorbeeld gratis gebruikmaken van het buurthuis en hebben ze dus geen locatiekosten. Meestal krijgt Jos het wel voor elkaar dat een groothandel de creatievelingen voorziet van de benodigde materialen. Daarnaast zijn er weleens crowdfunding acties om de kas weer wat aan te vullen.

De financiële bijdrage van het Visma | Raet Helping Hands programma is meer dan welkom. Zo kan Jos dat goed gebruiken voor het aanschaffen van fournituren zoals drukknoopjes voor babyrompers of een specifieke wolsoort dat geschikt is voor couveusekinderen. Dat bedrag is dus niet alleen heel waardevol voor Stichting CreaPower, maar ook voor alle mensen en kinderen die uiteindelijk gebruikmaken van de creaties.

Visma | Raet is blij dit soort initiatieven te kunnen ondersteunen en het is mooi om te zien dat je met een kleine bijdrage indirect heel veel mensen kan bereiken. Wil je Stichting CreaPower ook ondersteunen? Dan kan je een CreaPower-tientje doneren. Denk je Stichting CreaPower op een andere manier te kunnen ondersteunen neem contact op met Jos via jos.ruitenbeek-beltman@visma.com.

image-creapower-4
Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief