header-connected-room-small

Visma|Raet connect

Oekraïnse vluchtelingen blijven verbonden dankzij 'connect room' van Visma

Connect room dankzij Visma|Raet

Het is natuurlijk verschrikkelijk wanneer je halsoverkop huis en haard moet verlaten vanwege een (dreigende) oorlog. De gemiddelde Nederlander kan zich er niks bij voorstellen dat je alles moet achterlaten en in een vreemde omgeving terechtkomt, waar je als vluchteling een nieuwe start moet maken.

Nieuwe buren voor Visma|Raet

Toen de vluchtelingenstroom op gang kwam, schoten er al gauw allerlei initiatieven uit de grond. Bij Visma | Raet rees ook de vraag; kunnen we als bedrijf iets betekenen voor de vluchtelingen? Visma | Raet heeft nauwe contacten met de gemeente Amersfoort, die liet weten dat ze Oekraïense vluchtelingen gingen huisvesten in een pand naast het kantoor van Visma | Raet en dat ze op zoek waren naar meubilair.

Visma | Raet is met de corona periode hybride gaan werken en heeft om die reden het pand verbouwd. Hierdoor is een overschot aan kantoormeubilair ontstaan, nog in perfecte staat en dus geschikt om te gebruiken voor de aankleding van het pand voor de vluchtelingen.

Daarnaast lagen er ook nog heel wat laptops in opslag die niet meer gebruikt werden. Wanneer er laptops zijn die niet meer gebruikt worden, maar nog wel goed zijn, worden die altijd gedoneerd aan goede doelen. Zo zijn er laptops gefaciliteerd aan scholen tijdens de coronacrisis toen iedereen vanuit huis lessen moest volgen. De laptops en andere bijbehorende hardware zijn van goede kwaliteit en Visma | Raet vroeg aan gemeente Amersfoort of daar misschien ook behoefte aan was.

Een connected room

Het aanbod om deze middelen ter beschikking te stellen voor de Oekraïense vluchtelingen werd met open armen ontvangen door de gemeente Amersfoort. Tom van Dael, CFO bij Visma | Raet, en Jeroen Mattijssen, Facilities Manager bij Visma | Raet, kwamen met het idee om een connected room in te richten. Een ruimte ingericht met het overschot aan kantoormeubilair en de laptops en andere hardware van Visma | Raet.

Dankzij de connected room kunnen de vluchtelingen verbonden blijven met het thuisfront en blijven ze op de hoogte van alle ontwikkelingen in eigen land. Daarnaast kunnen ze ook lessen volgen om een eventuele achterstand op onderwijs te minimaliseren.

 

Naast kantoormeubilair, laptops en andere hardware, waren er ook bedden en aankleding nodig voor gemeenschappelijke ruimtes om het wat meer huiselijk te maken. Lynn Sheikkariem, MVO Manager bij Visma | Raet, heeft de handen uit de mouwen gestoken en collega’s opgeroepen om spullen te doneren en mee te helpen, want vele handen maken licht werk. Het is een team van vrijwilligers dan ook gelukt om in korte tijd 250 bedden te verplaatsen en in elkaar te zetten, de connected room in te richten en waar het kon ook de gemeenschappelijke ruimtes wat extra sfeer mee te geven. Binnen een week waren alle ruimtes gebruiksklaar.

image-connected-room-small

Zorgen voor mobiliteit

Inmiddels heeft Visma | Raet nog een tweede locatie, op de Zonnehof, ook voorzien van hardware. Dit is wederom in record tempo georganiseerd en er wordt ook goed gebruik van gemaakt. Ook heeft Lynn in samenwerking met zusterbedrijf Visma | Idella fietsen ingezameld voor de vluchtelingen. Wanneer je als vluchteling nog niet aan het werk mag of kan, dan heb je op een dag niet heel veel te doen. Een fiets geeft hen mobiliteit en een stukje vrijheid.

Het is natuurlijk fantastisch om vluchtelingen met dit soort initiatieven te voorzien in mobiliteit, verbinding, de mogelijkheid tot communicatie en educatie. Inmiddels zijn de ruimtes compleet, is de hulp voor vluchtelingen centraal geregeld door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en zijn er niet veel spullen meer nodig. Maar mocht gemeente Amersfoort weer aan de bel trekken met een hulpvraag, dan staat Visma | Raet zeker voor ze klaar!

image-connected-room-2
Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief