Header-Youforce-Performance-Management

Werk combineren

Combineren met vrijwilligerswerk voor dynamischer leven

Dynamischer leven door werk te combineren

Veel van onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de gemeenschap door middel van vrijwilligerswerk. Maak kennis met Sander die zijn baan als Solution Consultant combineert met vrijwilligerswerk bij zijn plaatselijke brandweerkazerne.

Sander Houtveen begon 12 jaar geleden bij Visma|Raet als Solution Consultant. “Ik denk dat ik een van de meest interessante functies bij het bedrijf heb. Ik werk op het snijvlak van verkoop en productontwikkeling, ik zit precies in het midden waar alles gebeurt én ben betrokken bij de meeste onderdelen van het bedrijf”, zegt Sander.

Hij vindt het essentieel dat organisaties hun werknemers de vrijheid en het vertrouwen geven om te doen waar ze gepassioneerd over zijn. “Het is echt gaaf dat Visma zich richt op de reden achter wat we doen, niet alleen op de producten en de zakelijke kant van de zaak. Ze hechten ook belang aan de mensen die het doen”, vervolgt hij.

Werk en vrijwilligerswerk combineren

Bij Visma|Raet krijgen medewerkers verlof voor het doen van vrijwilligerswerk en stimuleren ze managers en teams om iets terug te doen voor de gemeenschap door vrijwilligerswerk te doen op hun teamdag. Ze hebben ook een 'Helping Hands-programma' waar medewerkers € 250 kunnen aanvragen voor initiatieven of evenementen die hun lokale gemeenschap ondersteunen.

Sander begon 15 jaar geleden als vrijwilliger bij zijn plaatselijke brandweerkazerne in Amersfoort. Toen hij begon bij Visma|Raet bleef hij zijn vrijwilligerswerk doen. “Het is een geweldige combinatie. Bij Visma|Raet ga ik aan de slag met strategie, analyseer ik verschillende data en scenario's om een ​​goede beslissing te nemen voor onze klanten”, legt hij uit. "Maar bij de brandweerkazerne moeten we onmiddellijk actie ondernemen als er een situatie is."

Aangezien de meeste noodgevallen thuis gebeuren, vindt het meeste vrijwilligerswerk van Sander plaats tijdens zijn persoonlijke tijd. Maar hij is open over het feit dat het zijn tol kan eisen. “Visma | Raet is erg flexibel en ondersteunt mijn vrijwilligerswerk, maar het is niet altijd makkelijk om die twee te combineren. Je moet een goede balans vinden; aan het eind van je dag heb je nog steeds een taak te doen en doelen die je moet halen', zegt hij.

thumbnail-fireman-4

Buitengewone werkdagen

Sander maakt ook deel uit van het first-response-team op zijn kantoor, wat hij leuk vindt. Burgers die in deze teams werken, hebben doorgaans geen professionele of medische opleiding. Maar aangezien Sander dit regelmatig doet, kan Visma|Raet profiteren van zijn ervaring.

Sander herinnert zich een incident een tijdje terug. Hij was bezig met het beoordelen van een aanbesteding in een vergadering toen hij plotseling werd opgepiept voor een incident om de hoek van zijn kantoor. “Ik moest de meeting uit rennen om een ​​persoon te helpen die een hartaanval had gehad. Gelukkig overleefde de persoon het en was ik binnen een half uur weer op kantoor. Het is surrealistisch, maar zo kan een dag er voor mij uitzien”, legt Sander uit.

Op een andere dag werd hij 's nachts opgeroepen voor een incident en verscheen hij bij Visma|Raet twee verschillende schoenen. "Zelfs als ik geen perfecte dag heb op het werk, haal ik iets uit mijn vrijwilligerswerk en het helpen. En die dynamiek houdt me gemotiveerd", zegt Sander.

Het leven dynamischer maken

Sander gelooft dat zijn vrijwilligerswerk hem beter maakt in het oplossen van problemen in andere aspecten van zijn leven, zoals werk. Voor hem is het noodzakelijk om de dingen vanuit een helder standpunt te bekijken; er is geen ruimte voor paniek. "Hoewel ik geniet van werk waarbij veel moet worden nagedacht, was ik op zoek naar iets praktischers en iets goeds voor de gemeenschap", vervolgt hij.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het helpen van hun gemeenschap, stelt Sander voor om iets te doen waar je gepassioneerd over bent. “Als je iets doet waar je echt van houdt, zullen mensen het zien. Mijn familie is blij als ik gelukkig ben, en ik heb hun volledige steun, dat is het belangrijkste voor mij. Als mensen een gepassioneerd persoon zien doen waar ze van houden, maakt dat indruk.”

Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief