header-baas-van-morgen-2-1

Nieuwe Managing Director Visma|Raet

14-jarige Yassina is de Baas van Morgen

Baas van Morgen: Yassina als Managing Director bij Visma|Raet

Ieder kind heeft talent. Daarom strijdt Visma | Raet samen met JINC voor een samenleving waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. En geen betere manier om kinderen te inspireren en het beste uit zichzelf te laten halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven.

Op 2 juni 2022 had Visma | Raet niet Gerard Schiebroek als Managing Director, maar de 14-jarige Yassina. Net als een echte baas zat haar agenda deze dag vol met meetings, presentaties en belangrijke knopen doorhakken. Een zware taak en een drukke dag, maar gelukkig heeft Yassina een hele leuke dag gehad.

Bekijk de dag van Yassina bij de highlights op ons Instagram kanaal (Baas van Morgen).

Een volle agenda voor de Baas van Morgen

Yassina werd bij Visma | Raet in stijl ontvangen op de rode loper door een aantal van haar nieuwe medewerkers. Vervolgens begon zij haar dag in de Boardroom met een introductie van Gerard over Visma | Raet en zijn werkzaamheden als Managing Director. Ook heeft Gerard Yassina gevraagd om mee te denken en te adviseren over het vraagstuk hoe je jongeren kan stimuleren een ICT-opleiding te gaan volgen.

 

 

Vervolgens heeft Gerard Yassina een rondleiding gegeven door het pand en ontmoette ze verschillende teams. Zo heeft zij kunnen meekijken met een live webinar voor klanten in de webinar studio, is Yassina bijgepraat over de werkzaamheden van het Service Center en mocht ze daar zelf ook achter de knoppen zitten. Ook werd Yassina meegenomen in de wereld van UX, de ins and outs van de salarisstrook en flexibele arbeidsvoorwaarden en heeft ze geleerd hoe ze een winning demo kan geven.


Om het hoofd leeg te maken van alle informatie is er nog gedanst op haar favoriete nummer ‘Feel My Love’ van Glenn Travis. “Iedereen was heel enthousiast en gezellig”, vertelt Yassina. “En het was heel anders dan ik had verwacht. Ik had echt hokjes verwacht waar mensen alleen maar achter een scherm zitten te werken, maar dat is helemaal niet zo en mensen praten ook veel met elkaar.”

 
image-baas-van-morgen-nieuw-2

Waardevolle tips voor de directie

Yassina werd bij Visma | Raet in stijl ontvangen op de rode loper door een aantal van haar nieuwe medewerkers. Vervolgens begon zij haar dag in de Boardroom met een introductie van Gerard over Visma | Raet en zijn werkzaamheden als Managing Director. Ook heeft Gerard Yassina gevraagd om mee te denken en te adviseren over het vraagstuk hoe je jongeren kan stimuleren een ICT-opleiding te gaan volgen.

 

 

Op de vraag hoe je jongeren warm kan maken voor een ICT-opleiding, was haar feedback voor Visma | Raet verrassend: “Heel veel meiden willen de ICT-opleiding niet volgen, omdat er alleen maar jongens op de opleiding zitten. Als jullie meer reclame maken met vrouwen op de achtergrond, dan motiveer je wel meer meiden om de opleiding te volgen. Mijn tip zou zijn om dus meer vrouwen op de werkvloer te laten zien.”

 

Voor alle bazen van Nederland heeft Yassina een duidelijke boodschap: “Wees goed voor en met je collega’s, dan is er gezelligheid op de werkvloer en doet iedereen zijn werk met plezier.” En aan Gerard wil ze meegeven: “Gerard doet het heel goed, hij is geen ouderwetse strenge man en hij heeft hele leuke medewerkers”.

 
image-baas-van-morgen-nieuw-1

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8-16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.

Zo geven ze jaarlijks meer dan 63.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit de regio’s de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven. 

 
Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief