header-sollicitatietraining-3-1

JINC sollicitatietraining

De kunst van het solliciteren

Leren solliciteren

Stevige handdruk, oogcontact maken, jezelf voorstellen én vragen stellen. Het is zo simpel als wat, maar je moet het wel even weten!

Via onze partner JINC hebben Lycke Runeman, sales manager, en Lynn Sheikkariem, MVO manager, sollicitatietrainingen gegeven aan VMBO leerlingen van het Trajectum College in Utrecht.

Middelbare scholieren leren de kunst van het solliciteren

Veel jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand missen vaak iemand in hun omgeving die hen uitlegt hoe het er aan toe gaat op de werkvloer en welke sociale codes daar bijhoren. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe je het beste een sollicitatiegesprek voorbereid, dat je telefoon op ‘stil’ hoort te staan en dat het not done is om onderuitgezakt aan tafel te zitten.

Dit is de reden dat JINC sollicitatietrainingen organiseert, waarbij professionals uit het werkveld, zoals die van Visma | Raet, met onder andere rollenspellen laten zien wat zo’n gesprek maakt of breekt. De leerlingen kregen van Lynn en Lycke tips en tricks over houding, het belang van een stevige handdruk, wat je aantrekt, het soort vragen dat je stelt tijdens een sollicitatiegesprek en hoe je goed je motivatie onder woorden brengt

Het was een leerzame middag waarbij zelfs de grootste grappenmakers van de groep in staat waren om een serieus rollenspel op te voeren met hun medeleerlingen. Slappe handjes zullen ze in ieder geval niet snel meer geven!

image-jinc-sollicitatietraining

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de honderduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgtLees meer over JINC.

Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief