Afbeelding1-1

Interview

Willem de Ronde

CFO Visma | Raet Willem de Ronde in gesprek met Executive Finance

Willem de Ronde is per 1 november 2022 actief als CFO bij Visma | Raet. Executive Finance ging onlangs in gesprek met Willem om hem beter te leren kennen. Een van de vragen was ‘hoe leg je je functie uit aan een kind van vijf’? Het antwoord van Willem: “Ik ben de baas van een spaarpot, soms gaat er geld in en soms weer uit. Het het is mijn taak om te zorgen dat er altijd voldoende geld in die spaarpot zit om de rekeningen te betalen.”

Willem gaat verder in op de grootste uitdagingen van Visma | Raet en zijn vakgebied. Het vinden van geschikt en voldoende personeel is zelf voor een specialist op het gebied van HR de grootste uitdaging vertelt Willem. “Gelukkig hebben we dankzij de Visma familie toegang tot talentpools in Slowakije, Roemenië en Spanje maar er staan nog steeds te veel vacatures open.” Binnen het vakgebied van Finance baart de inflatie en de komende recessie hem de meeste zorgen. Aan de ene kant moeten we de hogere kosten van leveranciers doorrekenen in de prijzen maar aan de andere kant zitten klanten niet te wachten op een hoge prijscorrectie. Zie daar maar eens een goede balans in te vinden.”

Naast zijn rol als Financial Chief is Willem ook woordvoerder voor MVO binnen Visma | Raet. “Wij willen voor iedereen een aantrekkelijke werkgever zijn en inclusiviteit en diversiteit staan bij ons hoog in het vaandel. Dat proberen wij ook uit te dragen in onze uitingen. Verder mag je standaard feestdagen, bijvoorbeeld een christelijke feestdag, omruilen voor een andere feestdag. Daarnaast mogen medewerkers één dag per jaar als vrijwilliger ergens werken. Vorig jaar hebben wij het strand bij Wijk aan Zee hebben schoongemaakt. Mooi om dat met elkaar te doen. En wij werken ook toe naar een volledig elektrisch wagenpark.”

Ook thuis zet Willem zich in voor een betere samenleving. Zijn gezin is een pleeggezin voor puppy’s van KNGF-Geleidehonden. “Wij krijgen een puppy als die acht weken oud is. De eerste week slaap ik bij de hond in de woonkamer. Eén van de eerste dingen die je een puppy leert is om voor de deur te plassen, zodat hij dat voor later weet: eerst plassen en daarna kan ik aan het werk voor de slechtziende client. Wij hebben zo’n puppy twaalf tot vijftien maanden bij ons, daarna brengen wij hem/haar terug. Je kunt je voorstellen dat dat niet de beste dagen zijn voor ons als gezin. Inmiddels hebben we al zes honden in huis gehad. Leuk om te doen en vooral ook heel dankbaar.”

Wil je meer weten over Willem? Bijvoorbeeld waar hij als kind en zelfs nu nog over droomt, met wie hij wel eens van baan zou willen wisselen en welke hobby heeft hij ontdekt tijdens de corona-crisis? Lees dan het hele interview op de website van Executive Finance.

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief