header-dyade

Dyade & Visma

Verlenging partnership:
Samen werken aan het onderwijs van morgen!

Dyade en Visma | Raet sluiten partnership

Eind vorig jaar hebben onderwijsbureau Dyade groep en Visma | Raet wederom het strategisch partnership met elkaar bekrachtigd en de samenwerking verlengd met vijf jaar. Vanuit deze samenwerking ondersteunt en automatiseert Dyade de bedrijfsvoering van onderwijsinstellingen en maakt daarbij gebruik van de HR cloud software van Visma | Raet. Wij spraken met Wilbert Blok, mede-bestuurder Dyade en vroegen onder meer hoe hij aankijkt tegen het partnership en wat hij verwacht van de vernieuwde samenwerking.

Wat vind je zo prettig aan de samenwerking met Visma | Raet?

Wij merken dat Visma | Raet volop innoveert en hard werkt aan het best mogelijke onderwijs in Nederland. En ondanks dat Visma | Raet een redelijk grote organisatie is, schakelen ze snel. Wij werken voor veel schoolbesturen in Nederland en daar komen dagelijks nieuwe bij. Met Visma | Raet maken we efficiënt maatwerkafspraken om deze besturen zo goed en zo snel mogelijk up en running te krijgen. Daarnaast is Visma | Raet gewoon een club met professionals die snappen wat het onderwijs nodig heeft voor een excellente bedrijfsvoering.

Wat waren voor Dyade de belangrijkste redenen om voor vijf jaar bij te tekenen?

Visma | Raet biedt een uitstekende prijs-prestatie verhouding en heeft een sterke drive voortdurend te vernieuwen voor het onderwijs. Als onderdeel van Visma zijn jullie verreweg de marktleider in Europa op het gebied van (HRM) software. Jullie beschikken over de juiste kennis, technologie en middelen om fors te investeren in de kwaliteit en ‘understanding’ van het onderwijs.

thumbnail-wilbert-blok

Hoe helpt Visma | Raet Dyade bij het bedienen van het onderwijs?

Dyade werkt voor schoolbesturen met in totaal ongeveer 40.000 medewerkers die zich op hun beurt weer inzetten voor de toekomst van 400.000 kinderen. We kennen het onderwijs als geen ander en weten precies wat er speelt. Richting Visma | Raet maken wij de vertaalslag naar de software die daar naadloos op aansluit. Deze samenwerking is uniek en werkt als een geoliede machine. We zetten dit graag voort en zijn trots om de aangesloten besturen bij Dyade de komende jaren nog beter van dienst te zijn.


Kan je wat vertellen over de Visma Connected Experience voor het onderwijs?

Wij gebruiken in onze dienstverlening meerdere Visma-applicaties (Spend Cloud, Visma.net Financials, Visma.net HRM & Payroll) en deze software beschikt over integratie via API’s. Dit klinkt wellicht technisch, maar het komt erop neer dat data van de verschillende applicaties gekoppeld is, (connected). Dit levert een enorme database op die we in de geschiedenis van het onderwijs in Nederland niet eerder hebben gezien. Schoolleiders en bestuurders kunnen hiermee meervoudige regressie analyses maken en nieuwe inzichten krijgen op het gebied van onderwijskundige resultaten, financieel en HRM.

Een voorbeeld; wat is de invloed van een hoog of laag ziekteverzuim van medewerkers op de resultaten van het onderwijs? De meeste scholen hebben daar wel een gevoel bij, maar met hulp van de Visma software onderbouwen wij dat nu met data. En hoe mooi zou het zijn als we op basis van data kunnen voorspellen of een school richting zwak of excellent gaat? Kortom de Connected Experience van Visma zorgt voor nieuwe inzichten waar het onderwijs beter van wordt.

Waarom zijn jullie succesvol met Visma | Raet en met de Connected Experience?

Elke keer als wij een demonstratie aan onderwijsinstellingen geven, raken besturen direct enthousiast over de uitgebreide mogelijkheden. Het echte verschil maken we dankzij de samenwerking met Visma | Raet. Dit kun je met recht een Connected Experience noemen waarin de verschillende Visma partners de krachten bundelen en al hun kennis en capaciteit inzetten om de hoge verwachtingen van de besturen na de demo waar te maken.

Wat zijn tot slot jullie ambities voor de komende jaren en hoe helpen wij daarbij?

Uiteindelijk draait alles om een excellente dienstverlening naar de besturen. We willen ze maximaal ontzorgen in hun dagelijkse processen. De software van Visma | Raet met ruime mogelijkheden voor automatisering en zelfs robotisering is hierbij onmisbaar. Maar we willen nog een stap verder gaan en opvang en onderwijs klaar maken voor de toekomst. Hoe ga je om met lerarentekorten, veranderend onderwijs en digitalisering? We hebben onlangs het Dyade Visma Onderwijs Experience Center geopend. Hier ervaren onderwijsinstellingen vandaag al wat er de komende jaren op ons afkomt. We bieden in dit hypermoderne complex een wereld aan mogelijkheden en creëren samen het onderwijs van de toekomst.

 

Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief