Trainingsbeeld shirt 2024

Team Visma | Lease a Bike wil in 2024 opnieuw geschiedenis schrijven

Na een unieke trilogie van grote ronde-overwinningen en 69 overwinningen in 2023, is Team Visma | Lease a Bike vastbesloten het succes voort te zetten.
CEO van Team Visma | Lease a Bike, Richard Plugge, benadrukt dat het ongekende succes het resultaat is van de inzet van de hele organisatie. Bovendien stelt sportief directeur Merijn Zeeman dat het team hoge verwachtingen heeft voor het komende seizoen; schitteren in de voorjaarsklassiekers, het winnen van etappes in de Giro d'Italia, het veiligstellen van de Tour de France voor het derde jaar op rij en uitblinken als titelverdediger in de Vuelta a España.
“Van ons team kun je ambitieuze doelstellingen verwachten. Wij willen sportgeschiedenis blijven schrijven, en dat zullen we doen als we deze doelen komend jaar samen behalen”, aldus Merijn Zeeman.

Training Alicante (4)

Voorjaarsklassiekers

Met renners als Wout van Aert, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Dylan van Baarle hoopt de ploeg op topprestaties in de voorjaarsklassiekers. De focus zal liggen op de monumentale Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Wout van Aert: "Het blijft een droom om één van deze monumenten te winnen, en we zullen er alles aan doen om deze droom waar te maken."

Giro d’Italia

Team Visma | Lease a Bike mikt op etappezeges in de Giro d’Italia. Met renners als Wout van Aert, Olav Kooij en Cian Uijtdebroeks aan de start moet de ploeg meerdere etappes kunnen winnen. Kooij: "Ik kan niet wachten op de Giro. Ik ben opgegroeid in het Development Team van dit team. Het is geweldig om de kans te krijgen om mijn sterke seizoen 2023 op te volgen met mijn eerste grote ronde."

Womens team 2

Tour de France

Tweevoudig winnaar Vingegaard zal opnieuw op jacht gaan naar de hoofdprijs in de Tour de France en zijn derde opeenvolgende overwinning in 's werelds grootste wielerwedstrijd. De Deen zou zich aansluiten bij een uitzonderlijk rijtje renners. Vingegaard: "Het zal natuurlijk niet makkelijk zijn. De concurrentie is zwaar, maar wij geloven in onze aanpak en zorgen ervoor dat we weer een uitstekend plan hebben."

Vuelta a España

Als titelverdediger heeft Team Visma | Lease a Bike gaat met hoge ambities de Vuelta a España in. Het seizoen zal uitwijzen in hoeverre deze ambities gerealiseerd worden. Zeeman: "Vorig seizoen was historisch en als titelverdediger zijn we altijd ambitieus, maar onze concrete plannen voor de Vuelta worden pas later definitief".

Tour Down Under

Met een nieuwe naam gaat Team Visma | Lease a Bike er alles aan doen om in alle grote wedstrijden en rondes de torenhoge ambities en verwachtingen waar te maken. De eerste overwinning van 2024 is in elk geval binnen dankzij Nienke Veenhove die het Down Under Citerium in Adelaide op haar naam schreef. Hopelijk is dit de opmaat naar weer een gouden jaar voor onze ploeg en wij wensen alle renners van Team Visma | Lease a Bike heel veel succes!

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief