header-innovatiedag2024










Geslaagd evenement over de digitale toekomst van de medewerkersreis met ruim 300 bezoekers

Visma | Raet HR Innovatiedag 2024

Afgelopen dinsdag 28 mei kwamen ruim 300 HR-professionals, payroll-specialisten en functioneel beheerders samen in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein voor de Visma | Raet HR Innovatiedag. Doordat de deelnemers al bij binnenkomst werden verwelkomd door hologrammen, robots en robothonden werd het thema van deze dag direct duidelijk: de digitale toekomst van de medewerkersreis. Onderwerpen als AI en data werden uitgebreid besproken in de verschillende keynotes, en tijdens kleinschalige sessies spraken vakspecialisten met de aanwezige deelnemers over verschillende HR-onderwerpen. Kortom: een dag vol met inspiratie, vakkennis en netwerken.

 

innovatiedag2024-remygieling  De kennisdag ging van start in de grote zaal met een korte keynote van Gerard Schiebroek, managing director van Visma | Raet, die werd geassisteerd door Pepper de Robot – die natuurlijk perfect in zo’n context past – en dagvoorzitter Jeroen Baardemans. Omdat de rol van AI een centraal thema van deze dag was, verscheen niemand minder dan Remy Gieling, co-founder van AI.nl, op het podium. Tijdens een inspirerende sessie van drie kwartier vertelde hij alles over de mogelijkheden van AI. Hij gaf vele interessante praktijkvoorbeelden en tipte een aantal, ook voor de HR-professional relevante, AI-tools. Denk aan de door AI-chatbots aangedreven onderzoeks- en gesprekszoekmachine Perplexity.ai en Gamma.app, waarmee het onder meer mogelijk is om binnen enkele seconden websites en presentaties te maken.   

Panelgesprek met stellingen over rol van AI in HR
Vervolgens was het tijd voor een panelgesprek op basis van de HR-benchmark 2024. Daarvoor schoven aan: Klaas Schouwstra (Consultant bij Human Horizons Consultancy), Ruud Storcken (Hoofd Informatiemanagement bij gemeente Venlo), Babette Lammerts (HR-manager bij Basalt) en Ester Koot (Expert Arbeidsmarktonderzoek bij Sparkey). Op basis van een aantal stellingen, zoals ‘Robotisering en automatisering vervangen de HR-administratie’, ‘AI biedt meer bedreigingen dan kansen voor onze sector’ en ‘Data analytics is essentieel voor het maken van strategische HR-beslissingen’, wisselden de panelleden samen met de zaal van gedachten. De conclusie was duidelijk: data en AI binnen HR zijn here to stay, maar kennen duidelijk de nodige kanttekeningen.   
Innovatiedag2024-kennisplein
Break-out sessies waarin vakspecialisten je bijpraatten 
Daarna was het tijd voor verschillende break-out sessies. Bezoekers konden kiezen uit maar liefst dertien verschillende sessies met thema’s als ‘Veranderende rol HR door opkomst nieuwe technieken in de overheid’, ‘Van data naar daad: de sleutel tot doelgerichte actie in zorgorganisaties’ en ‘Machine learning en AI in Youforce’. In kleine groepen, waarin volop gelegenheid was voor het stellen van vragen, werd iedereen door één of twee vakspecialisten bijgepraat over een specifieke ontwikkeling binnen het HR-vak.

De rol van data bij wielrennen en robots in de zorg 
De dag werd afgesloten met opnieuw twee centrale, goed bezochte presentaties in de grote zaal van het congrescentrum. Bastiaan van Laar, CFO van Visma | Lease a Bike, vertelde alles over de totstandkoming van ‘s werelds meest succesvolle wielerteam en de rol die data daarin heeft gespeeld. Door het verzamelen en analyseren van data over onder andere weersvoorspellingen en luchtweerstand, kan het wielerteam bijvoorbeeld betere beslissingen nemen, die weer leiden tot een paar seconden snelheidswinst en daarmee uiteindelijke winst. Het was Richard Kuijpers, eigenaar van SmartRobotSolutions, die met zijn presentatie de dag mocht sluiten. Hij vertelde alles over de laatste mogelijkheden op robotgebied, en welke rol robots kunnen vervullen in de verzorging van oudere mensen. De key takeaway is dat robots de komende jaren steeds meer op mensen gaan lijken en daarmee ook zware taken van ons kunnen overnemen.

innovatiedag2024-vismaleaseabike Tijdens deze informatieve kennisdag werd voor de bezoekers duidelijk dat de kennisgebieden HR en IT de komende jaren steeds meer naar elkaar toegroeien. Verschillende IT-gerelateede toepassingen, zoals AI, robotics en data analytics, zullen het werk van de HR-professional niet alleen vergemakkelijken maar ook kwalitatief beter maken. De dag bood daar mooie voorbeelden van en bezoekers hebben volop inspiratie kunnen opdoen. Voor Visma | Raet was het een genoegen om deze dag te mogen organiseren, en we kijken alvast met veel plezier uit naar de editie in 2025!

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief