banner-persbericht-split-1

Visma | Raet splitst op in Visma | Raet en Peple

Amersfoort - HR-dienstverlener Visma | Raet splitst zich met ingang van vandaag op in twee losse bedrijven: Visma | Raet en Peple. Beide organisaties focussen zich daarbij op hun eigen softwareproduct. Hierbij richt Visma | Raet zich met zijn HR- en payroll software Youforce voornamelijk op de zorgsector en de centrale en lokale overheid. Peple bedient met zijn product Visma.net HRM & Payroll de sector onderwijs en heeft eveneens een aanzienlijk klantenbestand in de zorgsector en de zakelijke markt. Door het opzetten van twee gespecialiseerde softwarebedrijven zijn beide organisaties in staat nog sneller te anticiperen op de behoeften van de klanten in de specifieke segmenten. Tevens past deze beslissing goed bij de filosofie van Visma, waarin meerdere kleinere, gefocuste bedrijven opereren om bedrijfskritische processen bij klanten in verschillende markten verder te automatiseren en optimaliseren.

raet-peple-logos

Twee volledig zelfstandige organisaties

De twee organisaties zullen volledig zelfstandig opereren. Zo krijgt ieder bedrijf naast een eigen focus, strategie en een op de markt afgestemde software stack, ook eigen teams voor Sales & Marketing, Customer Success, Product Development en support zoals HR, Finance en IT. 

Visma | Raet blijft aangestuurd door Gerard Schiebroek, op dit moment al Managing Director bij de organisatie. Peple komt onder leiding te staan van Peter Verdaasdonk, oprichter van Visma | Advitrae en daar voorheen Managing Director. Na de splitsing telt Visma | Raet circa 450 medewerkers en Peple ruim 100 medewerkers. Beide bedrijven blijven opereren vanuit het huidige kantoor te Amersfoort.

Gerard Schiebroek, Managing Director bij Visma | Raet: “Twee jaar geleden hebben wij onze activiteiten in het zakelijke segment afgesplitst. Dit heeft ons veel gebracht. Zo ligt onze innovatiesnelheid veel hoger en is de klanttevredenheid sterk gestegen, evenals de medewerkerstevredenheid. Focus aanbrengen in onze strategie werkt dus. Wij hebben de afgelopen periode bijna al onze klanten in het onderwijssegment gemigreerd naar het Visma.net portfolio. Nu is dan ook een logisch moment om nog een splitsing door te voeren. Het los verdergaan als Visma | Raet en Peple leidt tot compactere en nog snellere bedrijven. De keuze voor deze splitsing maakt dat we onze prestaties verder kunnen doorzetten en onze klanten nog beter kunnen bedienen met onze software.”

Peter Verdaasdonk, Managing Director bij Peple: “We vormen met Peple een nieuw bedrijf en doen dit met een groep gemotiveerde mensen die al gewend is zich volledig op één softwareproduct en de bijbehorende markten te richten. Het verdergaan als een apart bedrijf voelt daarom heel vertrouwd. Uiteraard blijven we opereren onder de vlag van Visma en biedt Visma ons alle ingrediënten die nodig zijn om een vliegende start te maken.”

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief