Visma | Raet en het Waterschapshuis ondertekenen raamovereenkomst e-HRM

header-vismaraet-waterschapshuis

Op donderdag 12 oktober jl. ondertekenden het Waterschapshuis en Visma | Raet de raamovereenkomst e-HRM voor veertien deelnemende waterschappen. Binnen deze overeenkomst kunnen de waterschappen vanaf 2024 gebruikmaken van de salaris- en HR-administratie software Youforce van Visma | Raet gedurende een periode van minimaal vijf jaar.

Gebruiksvriendelijk

De gebruiksvriendelijkheid van ons HR-systeem Youforce heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van het Waterschapshuis voor Visma | Raet. De look-and-feel van de software  maakte een goede indruk net als de intuïtieve navigatie en de eenvoudige bediening op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Bovendien is Youforce niet alleen beschikbaar voor HR- en Payroll professionals, maar ook medewerkers en leidinggevenden kunnen gemakkelijk en snel hun HR-zaken afhandelen.

Best practice

Visma | Raet heeft met de waterschappen de ‘best practice waterschappen’ ontwikkeld voor de inrichting van Youforce. Dankzij deze gezamenlijke best practice profiteren de waterschappen van elkaars kennis en de ervaring van Visma | Raet met het inrichten en beheren van een efficiënte en foutloze HR- en salarisadministratie. Als eerste gaan op 1 januari 2024 Waterschap Vechtstromen en Waterschap Drents Overijsselse Delta werken met Youforce. De overige deelnemers volgen een jaar later op 1 januari 2025. De best practice is niet alleen voorbehouden aan de veertien waterschappen in de raamovereenkomst maar staat ook open voor overige waterschappen en aan waterschappen gelieerde organisaties in Nederland.

Partnership

Behalve de gebruiksvriendelijkheid van de software is het Waterschapshuis zeer te spreken over het partnership met Visma | Raet. Niet alleen hebben de startende waterschappen actief geparticipeerd in de best practice tijdens de implementatie, maar ook hebben zij met ons in de beheerfase voortdurend geëvalueerd hoe wij de dienstverlening kunnen verbeteren. De waterschappen waardeerden het persoonlijke contact om kennis uit te wisselen en advies op te doen voor optimalisatie van de inrichting en het gebruik van het systeem.

Op 1 november kwamen de waterschappen bijeen voor de officiële aftrap van het e-HRM project. Beanka Wisse, projectleider e-HRM 2.0 bij het Waterschapshuis over de samenwerking met Visma | Raet: "Een saamhorigheidsgevoel is ontstaan en inspiratie is opgedaan, een mooie basis voor een jarenlange samenwerking binnen e-HRM 2.0."

Rachel Timmer, Directeur Overheid Visma | Raet over de samenwerking: “Ik ben enorm trots op ons strategische partnership met het Waterschapshuis en de veertien deelnemende waterschappen. De eerste implementatietrajecten zijn inmiddels gestart en verlopen zeer voorspoedig. Met een groot en gedreven team werken we bij Visma | Raet aan dit omvangrijke project op basis van een best practice die we voor en met de waterschappen hebben ontworpen. Deze constructieve samenwerking waarin veel collega’s een rol spelen, zorgt zowel binnen onze organisatie als bij het Waterschapshuis voor synergie en dat geeft veel vertrouwen!”

Over het Waterschapshuis

Het Waterschapshuis is een verbindende regieorganisatie voor alle 21 waterschappen in Nederland. Zij hebben gezamenlijk de Gemeenschappelijke Regeling het Waterschapshuis ingesteld om samen te werken aan programma’s en projecten. Daarmee is het Waterschapshuis van en voor alle waterschappen samen. Het Waterschapshuis neemt de 21 waterschappen geen taken uit handen maar is vooral een spin in het web en zorgt dat de waterschappen voordeel behalen door het samenwerken aan de digitale transformatie.

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief