header-certificering-personeeldossier

Youforce Personeelsdossier van Visma | Raet

NEN-ISO 16175-1:2020 gecertificeerd

Audit door Van Bussel Document Services

Onlangs heeft Visma | Raet een audit door Van Bussel Document Services met positief resultaat afgerond. Met trots geven wij aan dat Youforce Personeelsdossier NEN-ISO 16175-1:2020 gecertificeerd is door middel van een verklaring van compliance.

 

Wat houdt de certificering in?

NEN-ISO 16175-1 geeft een overzicht en beschrijft de principes voor het beheer van records in een digitale omgeving, waaronder ook de opslag van documenten en de metagegevens van deze documenten. Dit betekent dat overheids- en zorgorganisaties personeelsdossiers in Youforce volledig kunnen beheren volgens de (inter)nationale richtlijnen. Dit is een belangrijk gegeven voor overheidsinstellingen die aan deze regelgeving moeten voldoen. Ook is dit een bevestiging dat de veiligheid en authenticiteit van documenten in ons digitale Personeelsdossier volledig geborgd is.

Van Bussel Document Services verzorgt onafhankelijke consultancy en research op het vlak van Document Management, Records Management en Records Auditing. Van Bussel Document Services is één van de weinige bedrijven die conform deze ISO en NEN richtlijnen en normen inzake informatiebeheer en archivering gestandaardiseerd en procedureel toetst.

Waarom hebben wij deze certificering doorlopen?

Al geruime tijd volgt Visma | Raet de richtlijnen van de Archiefwet en NEN 2082. Niet alle vereisten waren echter van toepassing op een HR-systeem. Ook zijn de normen voor NEN 2082 inmiddels verouderd. Daarnaast vindt Visma | Raet de certificering volgens een internationale norm belangrijk. Zeker als je te maken hebt met archivering van personeelsgegevens. Met de NEN-ISO 16175-1 verklaring tonen wij voor onze klanten aan, dat Visma | Raet voldoet aan de meest recente internationale norm van record management en archiefbeheer.

Erik Weits, Directeur Overheid binnen Visma | Raet:
“Steeds meer HR professionals bij onze klanten in de overheid krijgen intern vragen over het archiefbeheer binnen Youforce. Met deze verklaring tonen wij aan dat wij voldoen aan de (inter)nationale richtlijnen. Dit helpt bij eventuele discussies tussen HR en de afdeling (documentaire) Informatiemanagement. En ook in aanbestedingen. Hierdoor heeft zowel HR als Informatiemanagement meer focus op hun kernactiviteiten. En dat scheelt gedoe en tijd, waarmee we het leven van HR-professionals weer een stukje makkelijker maken.”

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.


Aanmelden nieuwsbrief