header-betaald-ouderschapsverlof

Webinar Wet betaald ouderschapsverlof voor Gemeenten en Waterschappen

29 februari 2024: 14.00 - 15.30 uur

Op 29 februari a.s. organiseert de Visma | Raet  Academy een webinar over de Wet betaald ouderschapsverlof voor Gemeenten en Waterschappen.

Op 2 augustus 2022 is de Wet betaald ouderschapsverlof ingegaan. Medewerkers hebben het recht als ouders om extra verlofuren op te nemen volgens deze wet. Hiermee kunnen de ouders meer tijd met hun kind(eren) doorbrengen en wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Binnen de CAO gemeenten & waterschappen bestaan hierover aanvullende afspraken. Deze CAO is vereenvoudigd in de CAO 2024.

Tijdens dit webinar nemen we je mee in de recente aanpassingen van de CAO van het ouderschapsverlof binnen de Gemeenten en Waterschappen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals de WAZO-wetgeving en regelgeving in de CAO's. Maar ook gaan we in op praktische vragen zoals:

  • Hoe ga je om met het verlof bij meerlingen?
  • Hoe lang heb je vanuit de CAO recht op verlof?
  • Is deze wetgeving ook voor lagere lonen aantrekkelijk?
  • Wat gebeurt als iemand ziek wordt tijdens het ouderschapsverlof?
  • Wat gebeurt er als je uit dienst gaat tijdens deze periode?


Vervolgens laten we ook zien hoe jij dit binnen onze software met onze Best Practice kunt verwerken. Tot slot kijken we met een schuin oog naar de toekomst en werpen we een blik op de landelijke ontwikkelingen omtrent de WAZO.

Dit webinar is bedoeld voor
Dit webinar is met name bedoeld voor HR- en payroll professionals, maar ook managers HR en Payroll zijn van harte welkom.

Na afloop van dit webinar

  • Ben je op de hoogte van de wettelijke bepalingen ouderschapsverlof;
  • Ben je op de hoogte van de laatste CAO wijzigingen over het betaald ouderschapsverlof;
  • Weet je hoe je het betaald ouderschapsverlof, inclusief CAO aanvullingen goed kunt verwerken in onze software;
  • Ben je in staat om deze vaak ingewikkelde materie met jouw medewerkers te delen en hen van adviezen te voorzien.

Praktische informatie

Duur & Tijd
29 februari van 14.00 - 15.30 uur

Prijs
278 euro ex btw of 2 credits

PE Punten
Voor het volgen van het webinar wet betaald ouderschapsverlof kun je 15 PE punten krijgen (10 Overige kennis- en vaardigheidspunten en 5 Wet- en regelgeving).

betaald-ouderschapsverlof

Aanmelden voor het webinar

Je kan je inschrijven voor dit webinar via de catalogus van het leerportaal van de Visma Raet Academy. Heb je nog geen account, dan kun je gratis een account aanmaken, waarna je je kunt inschrijven. Als je voor de eerste keer gaat inloggen, wordt er automatisch een Mijn Visma Raet-account aangemaakt. Het leerportaal kun je na activeren openen via de Mijn Academy-tegel binnen Mijn Visma Raet. Klik vervolgens op Catalogus, zoek naar Wet betaald ouderschapsverlof voor Gemeenten en Waterschappen, open het webinar door te klikken op de tegel Wet betaald ouderschapsverlof voor Gemeenten en Waterschappen en schrijf je in via de knop Inschrijven.

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief