header_inloggen

Verloonde uren

Verloonde uren

Verloonde uren zijn de uren waarover het loon is betaald. Over het algemeen zijn dit de contracturen verlaagd met niet gewerkte uren, waarover ook geen loon is uitbetaald, en meer gewerkte uren, waarover tevens loon is betaald. In de tabel hiernaast hebben we het begrip verloonde uren zoals in de brochure ‘Verduidelijkingen CBS/UWV/Belastingdienst m.b.t. verloonde uren’ gespecificeerd verder uitgewerkt.

Het belang van het goed bijhouden van verloonde uren

Het belang van de verloonde uren is de afgelopen jaren fors toegenomen en zal de komende jaren nog verder toenemen. Het juist opgeven van het aantal verloonde uren in de loonaangifte is van groot belang voor de uitvoering van de processen van de Belastingdienst, UWV en CBS. De opgegeven verloonde uren hebben voor de werkgever gevolgen voor het recht op premiekortingen en het recht op het lage-inkomensvoordeel (LIV). Voor de werknemers zijn de verloonde uren mede bepalend voor de hoogte en duur van een WW-, ZW-, WIA- of WAO-uitkering.

Blijf op de hoogte nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wat zien we?

We zien regelmatig werkgevers die zich het belang van de verloonde uren nog niet altijd realiseren. Dit blijkt uit zaken als

  • Overwerk en meerwerk alleen opgeven als bedrag en niet als uren of met toevoeging van verloonde uren.
  • Aankoop en verkoop van verlofuren is bedrag opgeven en als uren of met toevoeging van uren.


Beide situaties leiden tot het niet correct kunnen vaststellen van de verloonde uren, hetgeen consequenties kan hebben voor de hoogte van het lage inkomensvoordeel, maar ook voor de hoogte van het dagloon indien de werknemer in aanmerking komt voor een uitkering.

Advies

Wij adviseren u om de verloonde uren bij iedere salarisverwerking goed te controleren.

meer-dan-150-partners

Meer weten?

Wil je graag meer weten wat Visma | Raet voor jou kan betekenen?  

 

Neem contact op