header-hr-innovatiedag

Visma | Raet
HR Innovatiedag

Dinsdag 28 mei 2024 | NBC Congrescentrum Nieuwegein

De digitale toekomst van de medewerkersreis

Op dinsdag 28 mei 2024 organiseren wij weer een kennisdag! Dit jaar staat deze dag geheel in het teken van de digitale toekomst van de medewerkersreis. Want er is niks zo veranderlijk als jouw vakgebied in combinatie met technologie. Hoe zit dat met AI en HR? Waar en hoe zet je dit nu efficiënt in om jouw werk makkelijker te maken? En hoe zorg je ervoor dat de medewerkersreis positief ervaren wordt in jouw organisatie? In de krappe arbeidsmarkt probeer je nieuw talent aan te trekken, maar het behoud is minstens net zo belangrijk. Hoe helpt technologie jou hierbij?

HR Innovatiedag is het kennisevent voor HR-professionals, Payroll-specialisten en functioneel beheerders waar vakkennis wordt gekoppeld aan de praktijk door inspirerende sprekers, interessante paneldiscussies en praktische break-out sessies. 

Zien we jou ook op 28 mei? Meld je nu aan!

Programma

09.00 - 09.30  Inloop en ontvangst               
09.30 - 09.45  Opening & Keynote | Pepper de Robot met Gerard Schiebroek, Directeur Visma | Raet    
09.45 - 10.30  Remy Gieling | AI voor HR & Payroll
10.30 - 11.15  Panelgesprek vanuit de HR Benchmark 2024
11.15 - 11.45  Koffiebreak
11.45 - 12.25  Break-out sessie 1
12.25 - 13.30  Lunch
13.30 - 14.10  Break-out sessie 2
14.15 - 14.55  Break-out sessie 3
14.55 - 15.15  Pauze
15.15 - 16.00  Team Visma | Lease a Bike | Sturen op cijfers: ondernemen in de topsport
16.00 - 16.30  Richard Kuijpers | De toekomst is nu met robots in zorg en overheid
16.30 - 17.30  Borrel
17.30 - 17.45  Einde event

Tijdens de HR Innovatiedag kun je zelf jouw programma samenstellen. Hieronder in het formulier kun je je inschrijven voor jouw gewenste break-out sessies.

Locatie
NBC Congrescentrum | Blokhoeve 1 te Nieuwegein

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Nieuwegein NBC Congrecsentrum

Break-out sessies

Break-out ronde 1

Veranderende rol HR door opkomst nieuwe technieken in de overheid
We zien een duidelijke kanteling in HR: de statische HR-processen worden in een self-service
omgeving door de medewerkers afgehandeld terwijl de HR-professionals zich meer bezighouden
met het ontwikkelen van mensen. Daarom heeft de Kamer van Koophandel vorig jaar een team opgericht voor ontwikkeling en inzetbaarheid. In deze sessie vertellen zij over de doelstellingen, inzet van techniek en waarom zij verwachten dat dit niet alleen het grootste, maar ook het drukste team gaat worden.

Hoe technologie zorgmedewerkers helpt bij de noodzaak om continu te leren en ontwikkelen
Zorgmedewerkers moeten steeds meer aandacht hebben voor de persoonlijke omstandigheden, behoeften en voorkeuren van de cliënt. Dit vereist andere competenties en een andere werkwijze. Scholing en ontwikkeling worden hierdoor een permanent onderdeel van de functie-uitoefening. Oftewel, het is noodzaak om voortdurend te blijven leren. Hoe help je je medewerkers hierbij? En hoe houdt je hen betrokken en bevlogen? In deze sessie krijg je antwoord op deze vragen en meer.

Verschillende generaties, verschillende behoeften; de spagaat van HR
Binnen HR heb je met verschillende generaties te maken. Generatie Z heeft bijvoorbeeld andere behoeften dan millennials op het gebied van solliciteren, gezondheid, werk/privé balans, technologie en ontwikkelen. Wij geven je inzicht in de belangrijkste verschillen en delen tips hoe hier als organisatie mee om te gaan.

Onboarding in 2024: eenvoudige (digitale) stappen naar een betere start
Leer hoe je nieuwe teamleden een warm welkom geeft met behulp van digitale hulpmiddelen. Ontdek hoe je ervoor zorgt dat iedereen zich zelfverzekerd en klaar voelt voor hun nieuwe rol, door heldere stappen te volgen en de behoeften van je nieuwe medewerkers te begrijpen. Deze break-out is ideaal voor HR-teams die de onboarding eenvoudiger en effectiever willen maken voor alle nieuwe medewerkers, ongeacht hun functie of locatie.

Break-out ronde 2

Keuzevrijheid in arbeidsvoorwaarden en het digitaliseren hiervan
Welke voordelen heeft het inzetten van flexibele arbeidsvoorwaarden? Welke arbeidsvoorwaarden bied je aan? Of beter gezegd; welke mogelijkheden zijn er überhaupt? En, hoe maak je dit proces digitaal? In deze break-out sessie, speciaal voor het zorgsegment, geven we de antwoorden.

De impact en effecten van wetsvoorstellen 2024 voor HR & Payroll
Tijdens het formeren van een nieuw kabinet geven we graag een inkijkje in de wetsvoorstellen die momenteel in behandeling zijn, de verwachtingen rondom de hervoming van de arbeidsmarkt en de balans in maatschappelijk verlof.

Connectiviteit met domein API's
Laat je bijpraten over de laatste stand van zaken rondom onze domein API's. Wat komt er bij kijken om een API te ontwikkelen? Hoe gaat de Visma Value Loop in zijn werk? Welke API's zijn op dit moment beschikbaar en welke integraties zijn al tot stand gebracht?  En wat moet je doen om een API in gebruik te kunnen nemen?

Van klassiek MTO naar sturen op betrokkenheid
Wat houdt employee experience nou eigenlijk echt in? Hoe stuur je op betrokkenheid? En welke tooling kan jou hierbij ondersteunen? In deze break-out krijg je alle ins en outs te horen!

Van data naar daad: de sleutel tot doelgerichte actie in zorgorganisaties
Ontdek hoe het opschonen en structureren van jouw applicaties de basis legt voor betrouwbare inzichten en effectieve besluitvorming binnen zorgorganisaties. Deze sessie belicht het cruciale pad van het verbeteren van datakwaliteit in jouw bronnen en applicaties, naar het strategisch inzetten van deze data voor concrete acties en praktijkgerichte verbeteringen.

Break-out ronde 3

Krijg grip op je loonkosten door inzicht in payroll data
Voor welke loonkosten zien wij mogelijkheden om te besparen? Welke mogelijkheden biedt de wetgeving hiervoor? En hoe kan jouw payroll data je ondersteunen om deze besparing te realiseren? In deze break-out krijg je antwoord op deze vragen en geven we een live demonstratie van de nieuwste mogelijkheden in Youforce Reporting.

Machine learning en AI in Youforce
We nemen je mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en hoe we daarvan de vruchten kunnen plukken in Youforce.

Werven en selecteren van de toekomstige medewerker
Hoe bereik en blijf je in contact met kandidaten? Hoe werf je inclusiever? Hoe geef je vorm aan je interne mobiliteitsprogramma? Wat is de rol van AI en hoe verlaag je de administratieve last binnen HR? Al deze onderwerpen én meer komen aan bod in deze boeiende break-out sessie!

Binden en boeien van medewerkers: hoe breng je leren tot leven in je organisatie?
Het binden en boeien van medewerkers is cruciaal voor een succesvolle en productieve werkomgeving. 
In deze break-out sessie geven we niet alleen tips & tricks, maar delen we ook ervaringen hoe je dit kunt realiseren door het gebruik van moderne leertechnologieën en een digitaal leerplatform.

Meld je aan voor de Visma | Raet HR Innovatiedag

aanmelden-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief